Tysk på 20 timer

Tysk på 20 timer.

Etter at denne boka ble skrevet har det kommet ny læreplan. Mye er likt, men ikke alt. Du vil fortsatt ha glede og nytte av boka. Den nye læreplanen finner du her.

For deg som vil (og må) stå i tyskfaget i videregående skole.

Forfatter: Leif Harboe
Sporisand forlag (Bryne, 2017)
ISBN: 978-82-93474-05-0
Pris ved bestilling direkte fra forlaget: 279.-

Boka er beregnet på tyskelever i videregående skole som innser at de må gjøre en innsats for komme seg gjennom faget med en ståkarakter. De innser kanskje først i Vg2 at kunnskapene er mangelfulle, og at de faktisk risikerer å stryke. Dette gjelder både elever med tysk 1 og tysk 2. Kanskje de alt har strøket, og skal opp til ny høsteksamen?

Boka er bygd opp med 10 leksjoner som både går inn på grunnleggende grammatikk og inneholder eksamensorienterte skrive- og snakkeøvelser. Det er lagt vekt på trening av vokabular, og det er laget nettleksjoner og ”quizleter” til de ulike leksjonene.

Boka er også beregnet på lærere som har noen elever som har ”falt av lasset”. Kanskje boka kan bidra til at disse kommer på sporet igjen? Kanskje skolen tilbyr ”sluttspurtkurs” i Vg2, og da vil ofte de tradisjonelle lærebøkene ikke være velegnet. Kanskje biblioteket får spørsmål fra elever som ikke har bestått faget, og som skal forberede seg til en ny eksamen?

Ebok-utgave kommer i august/september.

Forfatteren er lektor ved Bryne videregående skole med norsk, tysk, spansk og pedagogikk i fagkretsen. Dette er hans sjuende fagbok.

Boka kan forhåndsbestilles på bestilling@sporisandforlag.no